Cum prelungesti intervalul dintre doua încarcari cu freon

Întreținerea instalației de aer condiționat nu este doar responsabilitatea mecanicului auto. Modul în care folosești acest dispozitiv este hotărâtor pentru durata de viață a sa în sine, cât și a consumabilelor datorită cărora funcționează. Pentru ca freonul să reziste cât mai mult timp în instalație, aceasta va trebui pornită periodic, pe funcția de răcire, chiar și în afara sezonului estival. În acest mod, componentele sistemului vor fi gresate, garniturile își vor păstra etanșeitatea, iar conductele vor asigura circulația facilă a agentului.

Evitarea locurilor de parcare expuse luminii puternice a soarelui, pe timp de vară, este și ea un factor de conservare a rezervelor de freon din instalația de aer condiționat. De asemenea, posesorii de mașini dotate cu sisteme automate de climatizare nu trebuie să folosească aerul condiționat la o temperatură extremă față de cea externă, pentru a nu suprasolicita compresorul și circuitele instalației.

Cu sfaturile de mai sus, poți preîntâmpina riscul unei vacanțe ratate, din cauza aerului condiționat nefuncțional. Încărcarea cu freon este pe cât de facilă, pe atât de benefică pentru starea de bine a tuturor pasagerilor.

Suna
Harta